Standarde alimentare

Am evoluat dintr-o companie de comercializare într-o companie de producție și de gestionare a lanțului de aprovizionare. Prin urmare, prioritatea noastră principală a devenit să ajungem la standarde de referință în cel mai scurt timp posibil. Rămânem angajați să continuăm să ne îmbunătățim cultura sănătății și siguranței împreună cu colaboratorii noștri, precum și să reducem amprenta de mediu a activelor noastre dincolo de simpla conformitate pentru a fi între liderii din industrie.

ASIGURAREA CALITĂȚII

Ameropa se angajează să efectueze controale de calitate stricte de-a lungul lanțului de aprovizionare. Asigurăm respectarea standardelor internaționale pentru procedurile și munca noastră cu companii de inspecție renumite la nivel internațional pentru a garanta conformitatea strictă cu reglementările aplicabile. Controalele de calitate nu sunt limitate doar la evaluarea bunurilor, ci se extind și la contaminanții din spațiile de depozitare sau la mijloacele de transport, de exemplu, nave sau camioane.

În timpul procesului de producție a îngrășămintelor în instalațiile Ameropa, testăm materiile prime, procesul chimic și produsul final în mod constant. Garantăm o gamă largă de specificații pentru toate produsele noastre. Problemele de calitate sunt evitate prin proceduri de calitate standardizate, care sunt integrate în fiecare contract. Diviziile noastre de producție, marketing și execuție păstrează toate înregistrările în cazul unor reclamații din partea clienților. 

SECURITATE ALIMENTARĂ

Populația în creștere, dietele în schimbare și seceta terenurilor arabile au devenit subiectele predominante în agroeconomie. Deși comerțul internațional în creștere este eficient în efortul de a duce stocurile în surplus în regiunile cu deficiențe, o parte semnificativă a populației globale încă nu are acces la necesarul nutrițional zilnic minim.

Considerăm că responsabilitatea noastră în calitate de agroîntreprindere constă în partea noastră echitabilă în lanțul de aprovizionare complex care este menit să asigure necesarul de hrană pentru populația lumii. Ameropa ajută la conectarea diferitelor părți ale lanțului de aprovizionare.

În acest sens, suntem și membru al Asociației internaționale a industriei îngrășămintelor – IFA

SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ

Operațiunile noastre cu cereale se desfășoară în conformitate cu proceduri specifice privind siguranța alimentară și sunt adaptate în conformitate cu reglementările locale. Politicile noastre operaționale pun un accent semnificativ pe manevrarea adecvată a alimentelor și furajelor. Solicităm trasabilitate integrală printr-un proces de documentare adecvat. De asemenea, realizăm audituri de calitate periodice cu privire la bunurile stocate și la procesul de manevrare. Aceste audituri sunt efectuate de către părți terțe.

Colaborăm cu o gamă de inspectori și laboratoare independente pentru a menține standardele de siguranță alimentară. După caz, deținem certificare GMP+, ISCC și ISO 9001, 14001, 45001, 22000 și 27001.

GESTIONAREA PRODUSELOR

În cadrul Azomureș, fabrica noastră de îngrășăminte din România, urmăm o politică de gestionare a produselor elaborată de Fertilizer Europe, Asociația europeană a producătorilor de îngrășăminte chimice. Politica este menită să asigure cea mai bună calitate a produselor noastre, educându-ne totodată consumatorii cu privire la cel mai eficient și sustenabil mod de a le folosit. De asemenea, gestionarea produselor promovează cercetarea și dezvoltarea cu privire la produse, precum și practici de piață libere și management etic și transparent.