Regiunea Dunarii

Ameropa s-a poziționat în calitate de integrator de primă clasă în lanțul de aprovizionare agricol. Suntem atașați de această regiune, unde considerăm că suntem o forță pozitivă pentru dezvoltarea agriculturii, producând și distribuind factori de producție, finanțându-i pe fermieri, colectându-le, depozitându-le și distribuindu-le produsele în întreaga lume.

Producem aproximativ 1,8 MMT de îngrășăminte pe an prin Azomureș, cea mai mare instalație de producție a îngrășămintelor din România. Această gamă de produse de îngrășăminte, împreună cu alți factori de producție (semințe și produse de protecție a culturilor), sunt apoi comercializate și distribuite de companiile din grupul Ameropa fermierilor din regiune. De asemenea, le oferim partenerilor noștri din domeniul agricol expertiză agronomică și alte servicii.

Le furnizăm factori de producție fermierilor noștri și apoi le comercializăm culturile, mobilizând rețeaua noastră de logistică și depozitare în întreaga regiune. Terminalul portuar Chimpex este terminalul nostru de import/export care oferă facilități de ultimă generație pentru transportul cerealelor și al semințelor oleaginoase la Marea Neagră și nu numai.

PRODUCȚIE

În 2012, am achiziționat Azomureș, cea mai mare instalație de producție de îngrășăminte din România, cu o capacitate nominală de 1,8 mn tone metrice de îngrășăminte. Gama de produse include de la (calciu) nitrat de amoniu și uree la îngrășământ complex NPK (azot, fosfor, potasiu) și melamină. Producția este vândută în vrac sau ambalată pe piața internă sau pe piețele regionale și de export, fiind transportată cu camioane, trenuri și ambarcațiuni de transport transoceanic. Azomureș este cel mai mare angajator din regiunea Transilvania a României. 

FACTORI DE PRODUCȚIE ȘI APROVIZIONARE

Lanțul nostru de aprovizionare cu cereale începe cu fermierii. Le furnizăm factori de producție agricoli, cum ar fi îngrășăminte (inclusiv produse Azomureș), semințe și/sau produse de protecție a culturii.

Prin intermediul diferitelor noastre filiale – Ameropa Grains, Promat, Agroind, Konzul și MG Produkt – Ameropa se aprovizionează cu cereale și semințe oleaginoase din regiunea Dunării. Aprovizionare înseamnă că achiziționăm cerealele de la fermieri, oferind servicii logistice, expertiză tehnică și finanțare. Ameropa colaborează cu mii de fermieri mici și mari, ajutându-i să își comercializeze produsele în întreaga lume. După plecarea din ferme, lanțul nostru de aprovizionare asigură nivelul de calitate a cerealelor pentru transformarea ulterioară în alimente și furaje.

LOGISTICĂ

Chimpex din Constanța este un operator portuar care are capacitatea de a gestiona cereale, îngrășăminte și mărfuri generale. Chimpex dispune de 10 dane operaționale cu o adâncime a apei de până la 13,5 metri și o capacitate totală de depozitare de aproximativ 600.000 de tone metrice. Accesul se face pe cale maritimă, feroviară sau rutieră.

Între aceștia, afacerile noastre din regiunea Dunării operează o rețea vastă de depozite și silozuri pentru depozitare, manevrare, prelucrare și distribuția cerealelor, a semințelor oleaginoase și a îngrășămintelor în regiune.