• Română
  • English

news

Mereni – 03.06.2015

Parteneriatul Asilor (Ameropa Grains, Azomures, Caussade si Adama), Mereni, iunie 2015

Ameropa Grains, principalul actant din sud-estul Romaniei in ce priveste produsele necesare fertilizarii culturilor, a fost organizatorul si promotorul unuia dintre evenimentele de succes din 2015 care viza producatorii agricoli zonali, si nu numai, organizat la Mereni, la inceputul lunii iunie.Interesul fermierilor fata de eveniment a fost unul vadit, atat prin faptul ca au dat curs invitatiei in marea lor majoritate, fapt care denota parteneriatul puternic dezvoltat de-a lungul timpului cu Ameropa Grains, cat si pentru implicarea lor in derularea evenimentului, tanarul fermier Daniel Gheordunescu fiind gazda Zilei Campului de la Mereni.

Au participat 220 de fermieri si colaboratori din Directia Agricola, Unitatea Fitosanitara, Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Constanta (I.T.C.S.M.S. Constanta), precum si Asociatia Producatorilor de Porumb Regiunea de Sud. Ineditul evenimentului propus de Ameropa Grains a constat in faptul ca fermierii s-au impartit in grupuri, in functie de talonul primit la sosire (As de Inima Rosie, Inima Neagra, Caro sau Trefla), vizitand loturile in functie de cartea primita si primind, pe tot parcursul evenimentului, informatii de la reprezentantii celor patru companii partenere in eveniment.

S-au prezentat hibrizii Caussade de rapita, porumb si floarea-soarelui, schema de protectie a plantelor propusa de Adama si, nu in ultimul rand, schema de fertilizare cu produsele Azomures, evidentiindu-se folosirea produselor pe baza de fosfor, in toamna, pentru culturile de rapita si, in primavara, pentru culturile de floarea-soarelui.

Accentul s-a pus pe caracteristicile loturilor fertilizate diferit, cultivate cu acelasi hibrid de rapita (Basalti de la Caussade) si tratate cu aceleasi produse de la Adama, exceptie facand fertilizarea de baza pentru fiecare lot in parte, diferentele de fertilizare putandu-se observa vizual.

Evenimentul s-a bucurat si de un moment de deconectare organizat in detaliu de Ameropa Grains care le-a oferit participantilor posibilitatea de a efectua test-drive pe masinile puse la dispozitie de Exclusiv Auto sau de a obtine informatii despre utilajele agricole din partea celor de la IPSO. Prin prisma succesului de care s-a bucurat, Ameropa Grains si-a asumat organizarea unor evenimente similare anual, la inceputul fiecarei veri, astfel incat sa faciliteze interactiunea cu producatorii locali si sa le permita acestora sa le cunoasca personal reprezentantii, sa fie informati asupra noutatilor in domeniu si sa schimbe in mod activ pareri si idei care sa genereze si sa sustina un parteneriat de lunga durata!