Consiliu

CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE AL HOLDINGULUI

Andreas Zivy

Andreas Zivy este președintele Consiliului de administrație al holdingului Ameropa și reprezintă cea de a treia generație de acționari.

S-a născut în 1955 în Basel, unde a urmat studiile învățământului secundar în domeniul umanist. După ce a absolvit cursurile Institute of Political Science (IEP) din Paris în 1978 și a lucrat timp de doi ani în Brazilia pentru Bunge, și-a început cariera în Ameropa în calitate de coordonator al biroului Ameropa France S.A., ocupând ulterior diferite funcții în cadrul Prochaska & Cie, Viena și S.I.A.M., Caen.

În 1986, a devenit vice-președinte al Ameropa AG în Basel, iar în 1995 a fost numit director general al Grupului, funcție pe care a deținut-o până în 2013.

Christian Junker

Christian Junker este un membru independent al Consiliului de administrație al Holdingului Ameropa din 2019. Din 1987 și până în septembrie 2017, Christian a ocupat funcția de director general al Danish Agro, o cooperativă daneză, din care a făcut unul dintre cele mai mari și mai profitabile grupuri de agroîntreprinderi din Europa, cu 100 de filiale în 16 țări, aproape 5000 de angajați și vânzări de aproximativ 5 miliarde USD.

Aduce cu sine o experiență bogată în două din cele trei activități principale ale noastre: procurarea și comercializarea cerealelor și comercializarea și distribuția de îngrășăminte

Blake Zacharias

Blake Zacharias este reprezentantul celei de a 4-a generații de acționari.

A absolvit Colegiul Claremont McKenna în 2008, obținând o diplomă în economie și matematică axată pe finanțe.

A lucrat în calitate de analist la fondul de investiții Relational Investors între 2008 și 2012, după care a devenit partener și analist senior în cadrul fondului de investiții Engaged Capital din Los Angeles, care este specializat în companii publice cu capitalizare mică și medie

Renso Zwiers

Renso Zwiers este un membru independent al Consiliului de administrație al Holdingului Ameropa din 2016. Chimist de profesie, Renso a ocupat funcția de director comercial al Grupului DSM Agro, producător și comerciant de îngrășăminte danez, între 2003 și 2010.

După achiziția acestui grup de către OCI, a devenit director general al OCI Nitrogen până în 2014 și apoi director de operațiuni al întregului grup OCI Fertilizers & Chemicals până la pensionarea sa, în 2016.

A fost președintele Fertilizers Europe și membru al Consiliului Executiv al IFA. Domeniul său de expertiză este industria îngrășămintelor.

Lucas Miescher

Lucas Miescher este un reprezentant al celei de a 4-a generații de acționari.

Născut în Basel, Elveția, în 1978, Lucas a început să lucreze în biroul pentru cereale al Ameropa din Viena în 2003, după ce a finalizat studiile școlii economice din Basel, timp în care a lucrat pentru General Transport AG. În 2006, s-a alăturat diviziei pentru azot din cadrul Ameropa, ca parte a echipei responsabile de îngrășăminte, în Basel și Hamburg, coordonând diferite regiuni din Asia și Europa.

Din 2012, a fost responsabil de comercializarea produselor Azomureș în România și în Europa Centrală și de Est, precum și de importurile aferente în această regiune.

În 2020, Lucas și-a înființat propria companie, specializată în digitalizarea în domeniul agriculturii, și a continuat să coopereze îndeaproape cu Ameropa.

Stefano Rettore

Stefano Rettore este un membru independent al Consiliului de administrație al Holdingului Ameropa din 2021.

În calitate de manager senior și investitor în sectorul agroalimentar, Stefano posedă o combinație rară între experiență în industrie, atât în sectorul cerealelor, cât și în cel al îngrășămintelor, și expunere la tendințe și tehnologii noi.

Stefano este fondatorul Rethink.Ag și al LemanVentures. De asemenea, este membru în Consiliul de administrație al Deoleo și vice-președinte al Farmer Connect. Stefano și-a început cariera în Europa, înainte de a se muta în Brazilia, unde a devenit președinte al CHS South America, coordonând expansiunea cooperativelor de fermieri din SUA pe continent. În 2015 s-a mutat la Geneva și a devenit președintele CHS International, coordonând activitățile cooperativei de la nivel mondial în Europa, America de Sud și Asia. În 2017 s-a alăturat ADM în calitate de coordonator al departamentului de risc la nivel de grup și membru al Consiliului Executiv. Ulterior, a fost numit președinte al ADM Ag Services, în cadrul căreia a fost responsabil de activitățile agricole, rețeaua de transport logistic și diviziile de comercializare de la nivel mondial.