Consiliu

CONSILIUL DE ADMINISTRAȚIE AL HOLDINGULUI

Andreas Zivy

Andreas Zivy este președintele Consiliului de administrație al holdingului Ameropa și reprezintă cea de a treia generație de acționari.

S-a născut în 1955 în Basel, unde a urmat studiile învățământului secundar în domeniul umanist. După ce a absolvit cursurile Institute of Political Science (IEP) din Paris în 1978 și a lucrat timp de doi ani în Brazilia pentru Bunge, și-a început cariera în Ameropa în calitate de coordonator al biroului Ameropa France S.A., ocupând ulterior diferite funcții în cadrul Prochaska & Cie, Viena și S.I.A.M., Caen.

În 1986, a devenit vice-președinte al Ameropa AG în Basel, iar în 1995 a fost numit director general al Grupului, funcție pe care a deținut-o până în 2013.

Matthias Altendorf

Matthias Altendorf este un membru independent al Consiliului de Administrație al Ameropa, începând din iulie 2023.

Locuiește în regiunea Basel și a petrecut zece ani în calitate de CEO la ceea ce este acum una dintre cele mai mari companii de familie din Elveția, Endress + Hauser; o companie de succes la nivel global în domeniul echipamentelor de măsurare și controlul proceselor, cunoscută pentru cultura sa de companie excelentă, puterea sa de inovație și standardul înalt de digitalizare.

Este, de asemenea, Președinte al Consiliului de Supraveghere la Endress + Hauser și membru al Consiliului de Administrație al Kistler Instrumente.

Alexa Hergenröthe

Alexa Hergenröther este membru independent al Consiliului de Administratie Ameropa din iunie 2022.

Alexa are o vastă experiență în industria îngrășămintelor, atât pe partea comercială, cât și pe cea de producție. Alexa întinerește și completează diversitatea consiliului nostru, aducând perspective și experiențe noi din domenii precum finanțarea, fuziuni și achiziții, energie regenerabilă și produse de specialitate pentru îngrășăminte / îmbunătățirea solului.

Alexa și-a început cariera la Deloitte ca auditor financiar, apoi și-a petrecut următorii 18 ani ai carierei în grupul K+S în industriile de sare și potasiu, timp în care a ocupat o varietate de funcții, cu ar fi CEO al Sociedad Punta de Lobos, în Chile, director general al diviziei K+S Kali și în cele din urmă CEO Europa al grupului K+S. De când a părăsit grupul K+S, Alexa și-a asumat mandate de conducere cu K-Utec, Novihum și SMA Solar Technology.

Lucas Miescher

Lucas Miescher este un reprezentant al celei de a 4-a generații de acționari.

Născut în Basel, Elveția, în 1978, Lucas a început să lucreze în biroul pentru cereale al Ameropa din Viena în 2003, după ce a finalizat studiile școlii economice din Basel, timp în care a lucrat pentru General Transport AG. În 2006, s-a alăturat diviziei pentru azot din cadrul Ameropa, ca parte a echipei responsabile de îngrășăminte, în Basel și Hamburg, coordonând diferite regiuni din Asia și Europa.

Din 2012, a fost responsabil de comercializarea produselor Azomureș în România și în Europa Centrală și de Est, precum și de importurile aferente în această regiune.

În 2020, Lucas și-a înființat propria companie, specializată în digitalizarea în domeniul agriculturii, și a continuat să coopereze îndeaproape cu Ameropa.

Karin Perraudin

Karin Perraudin este un membru independent al Consiliului de Administrație al Ameropa, începând din iulie 2023.

A crescut în cadrul companiei familiale Union Fruits din partea vorbitoare de limbă franceză a Elveției, după ce a obținut o educație în Administrarea Afacerilor și Contabilitate și a lucrat timp de cinci ani la PWC, unde a fost Director de Administrație și Finanțe. Datorită cunoștințelor sale despre sectorul agricol elvețian și abilităților financiare, în 2016 a devenit membru al Consiliului Cooperativiștilor Agricoli Elvețieni Fenaco.

De asemenea, este Președinta Consiliului de Administrație al celei de-a treia cea mai mare companie elvețiană de asigurări de sănătate, Groupe Mutuel Holding SA, și a servit în Consiliul de Administrație al mai multor alte companii elvețiene cunoscute.

Stefano Rettore

Stefano Rettore este un membru independent al Consiliului de administrație al Holdingului Ameropa din 2021.

În calitate de manager senior și investitor în sectorul agroalimentar, Stefano posedă o combinație rară între experiență în industrie, atât în sectorul cerealelor, cât și în cel al îngrășămintelor, și expunere la tendințe și tehnologii noi.

Stefano este fondatorul Rethink.Ag și al LemanVentures. De asemenea, este membru în Consiliul de administrație al Deoleo și vice-președinte al Farmer Connect. Stefano și-a început cariera în Europa, înainte de a se muta în Brazilia, unde a devenit președinte al CHS South America, coordonând expansiunea cooperativelor de fermieri din SUA pe continent. În 2015 s-a mutat la Geneva și a devenit președintele CHS International, coordonând activitățile cooperativei de la nivel mondial în Europa, America de Sud și Asia. În 2017 s-a alăturat ADM în calitate de coordonator al departamentului de risc la nivel de grup și membru al Consiliului Executiv. Ulterior, a fost numit președinte al ADM Ag Services, în cadrul căreia a fost responsabil de activitățile agricole, rețeaua de transport logistic și diviziile de comercializare de la nivel mondial.

Blake Zacharias

Blake Zacharias este reprezentantul celei de a 4-a generații de acționari.

A absolvit Colegiul Claremont McKenna în 2008, obținând o diplomă în economie și matematică axată pe finanțe.

A lucrat în calitate de analist la fondul de investiții Relational Investors între 2008 și 2012, după care a devenit partener și analist senior în cadrul fondului de investiții Engaged Capital din Los Angeles, care este specializat în companii publice cu capitalizare mică și medie