Conducere

William Dujardin

William Dujardin este directorul general al Grupului Ameropa.

Născut la Paris în 1974, și-a început cariera la Louis Dreyfus în 1996 în calitate de analist de cercetare și asistent comercial, imediat după finalizarea studiilor de master (DESS) în afaceri internaționale la Universitatea Paris-Dauphine. După tranzacționarea de cereale din birourile din Africa de Sud și din Franța, a plecat de la Louis Dreyfus în 2003 pentru a urma cursurile unui program MBA la INSEAD.  Apoi, s-a alăturat companiei Bunge în 2005, unde a deținut diferite funcții în departamentele de planificare, strategie, dezvoltarea afacerii și finanțe pentru afacerile cu cereale ale companiei Bunge de la nivel european și mondial. În 2011, a fost numit manager general al Bunge Latin America, cu sediul în Miami, SUA.
  
S-a întors în Europa în 2016, mai întâi la conducerea afacerilor europene ale Bunge cu alimente, în calitate de vicepreședinte pentru divizia de Alimente și Ingrediente Europa, apoi în calitate de vice-președinte al regiunii Europa de Nord și Centrală în 2018, înainte de a se alătura Ameropa în ianuarie 2020 în calitate de director general al Grupului.

Mihai Anitei

Mihai Anitei este Manager de țară pentru România, coordonând aspecte comune numeroaselor divizii ale Grupului în România, precum achiziționarea de energie, afaceri corporative, strategie și dezvoltarea afacerii.  

După o carieră în diferite funcții de conducere în sectorul afacerilor agricole pe parcursul a 20 de ani, Mihai s-a alăturat Ameropa în calitate de director general al Azomureș în 2012, înainte de a fi numit Manager de țară în 2020.  Mihai face parte din Consiliului de administrație al mai multor companii din Grupul Ameropa.

Deține un MBA și o diplomă de licență în inginerie electromecanică, iar în 2018 a publicat o carte referitoare la agricultură.

Laurent Bogaert

Laurent Bogaert este directorul financiar al Grupului, fiind responsabil de supravegherea departamentelor de finanțe, contabilitate, audit, trezorerie, risc, impozite și IT.

Născut în Belgia în 1969, Laurent și-a petrecut ultimii 25 de ani din cariera lui vastă în finanțe în domeniul afacerilor agricole și al tranzacționării, timp în care a locuit în Elveția, Belgia, Franța, Spania, Ungaria, Polonia și SUA. Laurent are o diplomă de master în științe comerciale și financiare de la ICHEC University, Bruxelles și a finalizat și programele ESADE și INSEAD în leadership și, respectiv, managementul operațiunilor internaționale.

După 17 ani petrecuți în cadrul Bunge, Laurent s-a alăturat Ameropa în funcția sa actuală în luna octombrie 2020.

Anita Buchli

Anita Buchli este coordonatoarea departamentului financiar-contabil în cadrul Ameropa. Coordonând departamentul responsabil de TVA, ea gestionează proiecte legate de impozitarea directă, transferul prețurilor și audit fiscal.

Anita a absolvit Universitatea din Fribourg, unde a obținut titlul de master în drept înainte de a deveni avocat și expert fiscal certificat în Elveția.

După o carieră de peste 20 de ani în diferite industrii și în diferite funcții legate de impozitare și de drept, Anita s-a alăturat Ameropa în 2015.

Alexander Chumakov

Alexander Chumakov este directorul de operațiuni pentru divizia de îngrășăminte.
Născut în 1963, Alex a absolvit Universitatea din Pennsylvania în 1985, finalizând cursurile de licență în economie (Wharton) și în științe politice (CAS), urmate apoi de un program MBA la Universitatea din Chicago, Booth School of Business 2001. A început să lucreze în comerțul cu îngrășăminte la International Raw Materials of Philadelphia în 1985, înainte de a se alătura Toepfer International Asia Pte Ltd Singapore în calitate de dealer în departamentul de îngrășăminte în 1991, în cadrul căreia a ocupat ulterior diferite funcții de conducere de nivel superior în Europa și Asia.
Alex s-a alăturat Ameropa în 2008, prin înființarea Ameropa Asia Pte Ltd. În 2014, a preluat funcția suplimentară de Dealer-șef al diviziei de îngrășăminte, fiind responsabil de gestionarea comerțului cu îngrășăminte al Grupului la nivel global. În 2015 a fost numit direct de operațiuni al diviziei de îngrășăminte la nivel de grup.

Harri Kiiski

Harri Kiiski este directorul general al Azomureș.
 
Născut în Helsinki în 1962, Henri și-a început cariera în cadrul Kemira în 1987 în calitate de cercetător chimist după finalizarea studiilor de master (MSc) în chimie la Universitatea din Jyväskylä. Și-a continuat studiile cu un doctorat în proprietățile îngrășămintelor pe bază de nitrat de amoniu la Universitatea din Helsinki.
După finalizarea studiilor, a ocupat diferite funcții în diferite departamente, de la dezvoltarea produselor și a proceselor, la gestionarea tehnologiei de producție. Harri s-a alăturat Yara International în 2007, înainte de a deveni manager senior în domeniul tehnologiei în cadrul SABIC în 2014. S-a întors în Europa în ianuarie 2018, unde a preluat funcția de director de operațiuni al Azomureș, înainte de a fi numit director general în ianuarie 2020.
Harri este autorul mai multor publicații referitoare la proprietățile îngrășămintelor, editor al capitolelor legate de îngrășăminte din Enciclopedia Ullmann de Chimie Industrială și inventatorul a 5 brevete.

Sophie Martin

Sophie Martin este directorul de operațiuni al diviziei de comercializare a cerealelor și active.

Sophie a absolvit ESSEC Business School din Paris și a obținut o diplomă MBA în finanțe și strategie. Și-a început cariera în calitate de auditor financiar pentru KPMG și a ocupat diferite funcții în departamentele de finanțe și operațiuni în cadrul Louis Dreyfus timp de 10 ani, în birourile lor din Singapore și Geneva.

După ce s-a alăturat Ameropa în 2016, Sophie a coordonat o varietate de activități, inclusiv dezvoltarea strategiei, dezvoltarea afacerii, achiziții și investiții în toate cele 3 clustere comerciale ale Ameropa.

Peter Miescher

Peter Miescher

Peter Miescher este Coordonatorul departamentului de dezvoltare a afacerii și IT în cadrul Ameropa, fiind responsabil de gestionarea proiectelor de IT, digitalizare și dezvoltarea afacerii.

După finalizarea studiilor universitare în economie la Sonoma State University din California în 2003, Peter și-a început cariera în sectorul financiar în cadrul Credit Suisse Trade Finance, înainte de a se alătura Ameropa în 2008. Pe parcursul a 10 ani, Peter și-a diversificat cunoștințele și experiența ocupând funcții în departamentele de vânzări și de finanțe în birourile noastre din Elveția, Africa de Sud și America de Nord, preluând funcția actuală în 2018.

Jim Mole

Jim Mole este directorul general al Ameropa Australia. Este pe deplin responsabil de profit și pierdere în cadrul Ameropa Australia, acoperind toate activitățile comerciale, de producție și operațiuni, precum și alte funcții de suport.

Jim a crescut într-o fermă din districtul Redlands în Southeast Queensland, a absolvit Gatton College în 1987, obținând o diplomă de licență în științe aplicate (tehnologie horticolă) cu onoruri. Jim și-a petrecut 16 ani din carieră în cadrul Dow Chemical, unde a preluat diferite responsabilități în Australia și a ocupat funcții de manager general în Noua Zeelandă, Filipine și Vietnam.

Înainte de a se alătura Ameropa în 2013, Jim și-a petrecut cei șapte ani precedenți în cadrul The Chamberlain Group, cel mai recent în funcția de director executiv pentru regiunea Oceania.

Simon Murphy

Simon Murphy este coordonatorul departamentului de vânzări pentru divizia furaje.

Născut în 1966, Simon a desfășurat activități în comerțul cu cereale din 1984, când s-a alăturat The Grain & Feed Trade Association în calitate de funcționar la piața futures a grâului în cadrul GAFTA London. În 1986, Simon s-a alăturat brokerilor de cereale Alexanders Partners, înainte de a se alătura Arkady Feed, filiala din Regatul Unit a Alfred C Toepfer International din Hamburg, în calitate de agent de vânzări de furaje/cereale, în 1988. În următorii 20 de ani, Simon a ocupat o varietate de funcții de conducere de nivel superior în cadrul Toepfer, atât în India, cât și în Singapore.

În 2010, Simon s-a alăturat Ameropa și a înființat divizia noastră de furaje în calitate de vice-președinte. Ulterior, Simon a înființat birourile din India, Indonezia și Tailanda, creând astfel rețeaua noastră asiatică de filiale.

Lean-Vincent Piot

Jean-Vincent Piot

Jean-Vincent Piot s-a alăturat Ameropa în iulie 2020, în calitate de director strategie.

După ce a absolvit HEC Paris în 2004, unde a obținut titlul de master în management, Jean-Vincent a lucrat în industria produselor agricole din 2008 pentru mai multe companii precum Louis Dreyfus, Wilmar și Sierentz, atât în Geneva, cât și în Singapore, în principal în sectorul zahărului, dar și în cel a cerealelor și al uleiului vegetal. A ocupat diferite funcții, de la comercializare și analiza cererii și a ofertei până la management, finanțe corporative, fuziuni și achiziții și strategie.

Între 2014 și 2017, Jean-Vincent a fost și membru al Consiliului de administrație al Cosumar, una dintre cele mai mari companii din Maroc listate la bursă.

Andreas Rickmers

Andreas Rickmers

Andreas Rickmers este directorul de operațiuni al diviziei Alimente & Furaje.

Născut în Germania în 1964, Andreas a studiat economia în agricultură la Universitatea din Kiel înainte de a se alătura Cargill în 1991. În timpul carierei sale de 25 de ani în cadrul Cargill, Andreas a ocupat poziții de conducere de nivel superior în Germania, Africa de Sud, Ucraina și Elveția, în ultimii 10 ani în cadrul Cargill ocupând funcția de vice-președinte pentru activitățile lor legate de cereale și semințe oleaginoase din Europa. În 2017, a acceptat funcția de director de operațiuni al Agravis, o cooperativă mare din Germania. Andreas s-a alăturat Ameropa în funcția sa actuală din martie 2021 și își desfășoară activitatea în Lausanne.

Beat Ruprecht

Beat Ruprecht este coordonatorul diviziei de amoniac.

S-a născut în Basel în 1958, fiind un membru al familiei Ameropa de mult timp. De la începutul activității sale, în 1981, a ocupat diferite funcții în cadrul Ameropa AG, cum ar fi manager regional Asia, și este reprezentantul Grupului în mai multe filiale. Pe lângă aceste activități, gestionează în prezent divizia de amoniac a Ameropa.

Gabriel Sztutwojner

Gabriel Sztutwojner este coordonatorul departamentului de vânzări pentru divizia de îngrășăminte.

Născut în Buenos Aires în 1977, Gabriel și-a început cariera în comerț în cadrul Ameropa Elveția, în 2003. Înainte de aceasta, a studiat contabilitate și administrarea afacerilor la Facultatea de Economie din cadrul Universității din Buenos Aires.

În 2007, s-a alăturat Trammo în calitate de coordonator global al departamentului de comercializare a ureei, unde a lucrat timp de 6 ani.

S-a întors la Ameropa în 2013 în calitate de coordonator al diviziei de azot, fiind numit ulterior coordonatorul departamentului de vânzări pentru divizia de îngrășăminte în 2015.

Simon Taylor

Simon Taylor este managerul nostru strategic de RU și coordonează toate inițiativele strategice de RU de dezvoltare organizațională la nivel de grup, inclusiv fidelizarea angajaților, gestionarea talentelor, leadership și dezvoltarea culturii.

Simon a absolvit Universitatea din Lincoln în 2006, obținând o diplomă de licență cu onoruri în managementul resurselor umane. De-a lungul carierei sale, Simon a ocupat diferite funcții în diverse departamente de RU și industrii, inclusiv în industriile asistenței medicale, serviciilor și consultanței în IT, transportului maritim și, în prezent, în industria produselor agricole.

Simon s-a mutat din Regatul Unit în Elveția în 2015, înainte de a se alătura Ameropa în aprilie 2018.