Conducere

Laurent Bogaert

Laurent Bogaert este directorul financiar al Grupului, fiind responsabil de supravegherea departamentelor de finanțe, contabilitate, audit, trezorerie, risc, impozite și IT.

Născut în Belgia în 1969, Laurent și-a petrecut ultimii 25 de ani din cariera lui vastă în finanțe în domeniul afacerilor agricole și al tranzacționării, timp în care a locuit în Elveția, Belgia, Franța, Spania, Ungaria, Polonia și SUA. Laurent are o diplomă de master în științe comerciale și financiare de la ICHEC University, Bruxelles și a finalizat și programele ESADE și INSEAD în leadership și, respectiv, managementul operațiunilor internaționale.

După 17 ani petrecuți în cadrul Bunge, Laurent s-a alăturat Ameropa în funcția sa actuală în luna octombrie 2020.

Alexander Chumakov

Alexander Chumakov este directorul de operațiuni pentru divizia de îngrășăminte.
Născut în 1963, Alex a absolvit Universitatea din Pennsylvania în 1985, finalizând cursurile de licență în economie (Wharton) și în științe politice (CAS), urmate apoi de un program MBA la Universitatea din Chicago, Booth School of Business 2001. A început să lucreze în comerțul cu îngrășăminte la International Raw Materials of Philadelphia în 1985, înainte de a se alătura Toepfer International Asia Pte Ltd Singapore în calitate de dealer în departamentul de îngrășăminte în 1991, în cadrul căreia a ocupat ulterior diferite funcții de conducere de nivel superior în Europa și Asia.
Alex s-a alăturat Ameropa în 2008, prin înființarea Ameropa Asia Pte Ltd. În 2014, a preluat funcția suplimentară de Dealer-șef al diviziei de îngrășăminte, fiind responsabil de gestionarea comerțului cu îngrășăminte al Grupului la nivel global. În 2015 a fost numit direct de operațiuni al diviziei de îngrășăminte la nivel de grup.

Andreas Rickmers

Andreas Rickmers

Andreas Rickmers este directorul de operațiuni al diviziei Alimente & Furaje.

Născut în Germania în 1964, Andreas a studiat economia în agricultură la Universitatea din Kiel înainte de a se alătura Cargill în 1991. În timpul carierei sale de 25 de ani în cadrul Cargill, Andreas a ocupat poziții de conducere de nivel superior în Germania, Africa de Sud, Ucraina și Elveția, în ultimii 10 ani în cadrul Cargill ocupând funcția de vice-președinte pentru activitățile lor legate de cereale și semințe oleaginoase din Europa. În 2017, a acceptat funcția de director de operațiuni al Agravis, o cooperativă mare din Germania. Andreas s-a alăturat Ameropa în funcția sa actuală din martie 2021 și își desfășoară activitatea în Lausanne.

Shota Avaliani

Shota Avaliani este Directorul Departamentului de Risc al Ameropa. El este responsabil pentru Echipa de Risc și pentru toate aspectele legate de gestionarea riscului în cadrul Grupului Ameropa.

Shota are mai mult de 15 ani de experiență în gestionarea riscului, inclusiv în poziții de analiză și management al riscului în diverse bănci și case de comerț. Shota deține un MBA de la Universitatea din Manchester.

Anita Buchli

Anita Buchli este coordonatoarea departamentului financiar-contabil în cadrul Ameropa. Coordonând departamentul responsabil de TVA, ea gestionează proiecte legate de impozitarea directă, transferul prețurilor și audit fiscal.

Anita a absolvit Universitatea din Fribourg, unde a obținut titlul de master în drept înainte de a deveni avocat și expert fiscal certificat în Elveția.

După o carieră de peste 20 de ani în diferite industrii și în diferite funcții legate de impozitare și de drept, Anita s-a alăturat Ameropa în 2015.

Paula Freire

Paula Freire este directorul departamentului IT&C din cadrul Grupului Ameropa lucrând îndeaproape cu managementul și birourile noastre din întreaga lume pentru a defini și furniza strategia IT a Ameropa.

Cu peste 15 ani de experiență în conducerea inițiativelor de implementare strategică și a programelor de management al schimbării, Paula s-a alăturat Ameropa în septembrie 2022, după 4 ani ca CIO EMEA, APAC și China & manager global al aplicațiilor IT în COFCO și 4 ani ca șef al IT Global Trading, Execuție și servicii pentru clienți în compania Louis Dreyfus.

Paula deține un Master în Management Tehnologic de la Universitatea Georgetown și în prezent este, de asemenea, profesor în programul MSc Commodities Trading la Universitatea din Geneva.

Sophie Martin

Sophie Martin este directorul de operațiuni al diviziei de comercializare a cerealelor și active.

Sophie a absolvit ESSEC Business School din Paris și a obținut o diplomă MBA în finanțe și strategie. Și-a început cariera în calitate de auditor financiar pentru KPMG și a ocupat diferite funcții în departamentele de finanțe și operațiuni în cadrul Louis Dreyfus timp de 10 ani, în birourile lor din Singapore și Geneva.

După ce s-a alăturat Ameropa în 2016, Sophie a coordonat o varietate de activități, inclusiv dezvoltarea strategiei, dezvoltarea afacerii, achiziții și investiții în toate cele 3 clustere comerciale ale Ameropa.

Cristian Moldovan

Cristian Moldovan este Director General Originare & Distributie Romania.

De profesie inginer, Cristian este un agro-antreprenor de lungă durată în România, care s-a alăturat Grupului Ameropa în anul 2018, când Ameropa a achiziționat acțiuni la Promat, companie pe care Cristian a înființat-o în 1998 și pe care o crește și o conduce de atunci.

Din decembrie 2021, Cristian supraveghează toate activitățile noastre de Originare, Distribuție și Logistică din România, inclusiv Ameropa Grains, Chimpex, Promat și Agroind.

Jim Mole

Jim Mole este directorul general al Ameropa Australia. Este pe deplin responsabil de profit și pierdere în cadrul Ameropa Australia, acoperind toate activitățile comerciale, de producție și operațiuni, precum și alte funcții de suport.

Jim a crescut într-o fermă din districtul Redlands în Southeast Queensland, a absolvit Gatton College în 1987, obținând o diplomă de licență în științe aplicate (tehnologie horticolă) cu onoruri. Jim și-a petrecut 16 ani din carieră în cadrul Dow Chemical, unde a preluat diferite responsabilități în Australia și a ocupat funcții de manager general în Noua Zeelandă, Filipine și Vietnam.

Înainte de a se alătura Ameropa în 2013, Jim și-a petrecut cei șapte ani precedenți în cadrul The Chamberlain Group, cel mai recent în funcția de director executiv pentru regiunea Oceania.

Gabriel Sztutwojner

Gabriel Sztutwojner este coordonatorul departamentului de vânzări pentru divizia de îngrășăminte.

Născut în Buenos Aires în 1977, Gabriel și-a început cariera în comerț în cadrul Ameropa Elveția, în 2003. Înainte de aceasta, a studiat contabilitate și administrarea afacerilor la Facultatea de Economie din cadrul Universității din Buenos Aires.

În 2007, s-a alăturat Trammo în calitate de coordonator global al departamentului de comercializare a ureei, unde a lucrat timp de 6 ani.

S-a întors la Ameropa în 2013 în calitate de coordonator al diviziei de azot, fiind numit ulterior coordonatorul departamentului de vânzări pentru divizia de îngrășăminte în 2015.

Simon Taylor

Simon Taylor este managerul nostru strategic de RU și coordonează toate inițiativele strategice de RU de dezvoltare organizațională la nivel de grup, inclusiv fidelizarea angajaților, gestionarea talentelor, leadership și dezvoltarea culturii.

Simon a absolvit Universitatea din Lincoln în 2006, obținând o diplomă de licență cu onoruri în managementul resurselor umane. De-a lungul carierei sale, Simon a ocupat diferite funcții în diverse departamente de RU și industrii, inclusiv în industriile asistenței medicale, serviciilor și consultanței în IT, transportului maritim și, în prezent, în industria produselor agricole.

Simon s-a mutat din Regatul Unit în Elveția în 2015, înainte de a se alătura Ameropa în aprilie 2018.

Gregory Wierzynski

Gregory Wierzynski s-a alăturat Ameropa în iunie 2021 în calitate de Group General Counsel, în fruntea Departamentului Juridic și de Conformitate.

Gregory a absolvit cursurile Universității Yale, fiind licențiat în Etică, Politică & Economie, iar mai apoi a obținut un Doctorat în Drept de la Georgetown University Law Center.

Gregory este un avocat englez și american cu o vastă experiență în domeniul comerțului și transportului de mărfuri, arbitraj și litigii, tranzacții corporative, finanțe și conformitate.

Înainte de a se alătura Ameropa, Gregory a lucrat în funcția de consilier juridic atât la Cargill, cât și la MSC Mediterranean Shipping Company. Și-a început cariera juridică ca avocat la Departamentul de Stat al SUA.

Josh Zacharias

Josh Zacharias este CEO și Director Comercial al Azomures, facand parte din a 4-a generație de acționari ai Grupului Ameropa.

Născut la Washington DC în 1980, Josh a început să lucreze cu Ameropa Group în echipa de credit din sediul nostru din Binningen în 2009. Mai apoi s-a mutat în divizia de îngrășăminte unde a lucrat în diferite roluri financiare și comerciale, mai întâi în SUA și apoi timp de 8 ani în rețeaua noastră de distribuție a îngrășămintelor din Australia, înainte de a reveni în Elveția în 2018 în calitate de Chief Risk Officer al grupului. În ianuarie 2020, Josh a început să lucreze cu Azomures în calitate de director comercial, iar apoi a fost promovat la rolul de CEO Azomures în octombrie 2022.

Josh deține o licență în matematică la Carleton College și un MBA de la NYU Stern School of Business.

Pierre-Alain Zatara

Pierre-Alain Zatara este Controllerul Financiar al Grupului, el coordonând consolidarea, analiza și planificarea financiară, controllingul și contabilitatea.

Născut în Franța în 1980, Pierre-Alain deține un master în Audit de la HEC Paris și un master în Inginerie de la CentraleSupélec, Paris.

Pierre-Alain și-a început cariera ca auditor la KPMG, și a petrecut ultimii 15 ani ai carierei în diverse roluri financiare în cadrul industriei internaționale de agri-business, mai întâi la Louis Dreyfus Company și mai apoi în calitate de Controller Financiar al Grupului la COFCO International.