• Română
  • English

news

Evolutia Ameropa: Crescand cu C.A.R.E.

De la inceputurile umile de acum 75 de ani, astazi Ameropa este o afacere diversa si infloritoare care se intinde pe lantul de aprovizionare agricol. Dar compania ramane solida, cautand continuu noi orizonturi de crestere si extindere. Ne-am intalnit cu CEO-ul nostru William Dujardin pentru a obtine o perspectiva asupra viziunii sale pentru viitorul Ameropa. Ce se afla inainte? Cum se va extinde si diversifica compania? Cum prevede el evolutia culturii muncii in urmatorii ani? Împreuna, exploram cateva dintre initiativele actuale care vor modela Ameropa, inclusiv executia strategiei, sustenabilitatea, ACE, diversitatea & incluziunea si Valorile noastre C.A.R.E. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre cum vom continua sa crestem cu pasiune agribusiness-ul pentru un viitor mai bun impreuna.

 

Ameropa: Ne puteti impartasi rolul pe care l-au jucat angajatii Ameropa in ultimii 75 de ani?

William: De-a lungul anilor, angajatii Ameropa au fost coloana vertebrala a companiei, intruchipand o conexiune profunda cu afacerile si valorile sale. Multi dintre ei ne sunt alaturi de zeci de ani, unii chiar avand legaturi de familie cu Ameropa. Acest lucru a incurajat o cultura a loialitatii si a daruirii in forta noastra de munca. Contributiile lor sunt nepretuite si au dus la succesul companiei. Este important sa recunoastem si rolul important jucat de actionarii nostri si de consiliul de administratie.

 

Ameropa: Ce isi propune Ameropa pentru viitor?

William: Viziunea noastra pentru viitor este ghidata de planul nostru strategic numit „Hranim viitorul nostru impreuna”. Ne concentram pe extinderea si consolidarea fiecaruia dintre clusterele noastre. Dorim sa mentinem avantajul competitiv puternic pe care il avem in fiecare dintre afacerile noastre, crescand organic in mod ambitios, investind si, eventual, facand achizitii in active si afaceri care ne consolideaza amprenta. Scopul nostru este sa ne aprofundam expertiza si prezenta pe fiecare dintre pietele noastre, fie ca este vorba de ingrasaminte, alimente si furaje sau Dunare. De asemenea, vrem cu adevarat sa valorificam complementaritatile si sinergiile care exista intre diversele noastre afaceri, evident in cadrul fiecarui cluster, dar si intre clustere. Sunt foarte mandru ca am facut progrese semnificative din acest punct de vedere, fie ca este intre Feed&Food si Danube cu Constanta Box de exemplu, fie intre Fertilizers si Danube cand vine vorba de programul de import de ingrasaminte pe care l-am executat in 2022. In ultimul rand, dorim sa mutam acul in ceea ce priveste sustenabilitatea sociala si de mediu atat prin imbunatatirea afacerilor noastre existente, cat si prin analizarea punctelor din lanturile noastre valorice in care putem contribui mai mult.

 

“Nu am fost niciodata
atat de puternici precum suntem astazi,
in ceea ce priveste oamenii,
finantele, amprenta geografica,
precum si varietatea a produselor.”

 

Ameropa: Ne puteti spune mai multe despre angajamentul Ameropa fata de sustenabilitate?

William: Angajamentul Ameropa fata de sustenabilitate se reflecta intr-o serie de initiative. Dorim sa reducem emisiile de carbon, in special la Azomures, sa sprijinim agricultura regenerativa si sa promovam practici responsabile de-a lungul lantului nostru de aprovizionare. Aceasta implica investitii in tehnologii mai curate, colaborarea cu furnizorii si clientii pentru a reduce emisiile si explorarea metodelor alternative de productie agricola. Dorim sa contribuim la combaterea incalzirii globale si sa ne indeplinim responsabilitatile sociale, inclusiv promovarea incluziunii si a diversitatii in cadrul companiei noastre.

 

Ameropa: Puteti oferi informatii despre planurile Ameropa de extindere si diversificare?

William: De-a lungul istoriei Ameropa, am fost intotdeauna deschisi sa exploram noi oportunitati si sa ne extindem in noi afaceri. Am fost foarte antreprenori, in sensul ca am fost intotdeauna dornici sa incercam noi afaceri. Avand in vedere dimensiunea grupului de astazi, as spune ca avem nevoie de putin mai multa concentrare si de aceea planul nostru strategic stabileste cu adevarat unde vrem sa ne extindem. Cu toate acestea, ne uitam in mod constant la potentialele diversificari, atata timp cat acestea au legaturi cu afacerile noastre existente. Este exact ceea ce facem atunci cand investim in noua noastra afacere cu cauciuc natural. În plus, prin Ameropa Biotech, punem piciorul in ingrasaminte necommodilizate de valoare mai mare.

 

Ameropa: Cum ati descrie cultura muncii Ameropa?

William: Cultura muncii Ameropa imbratiseaza un spirit antreprenorial si agil, care a fost crucial pentru succesul nostru si care a guvernat modul in care facem lucrurile de la infiintarea noastra, acum 75 de ani. Recent, ne-am redenumit valorile de baza in C.A.R.E – Conexiune, Agilitate, Fiabilitate si Expertiza – care reflecta cultura companiei noastre. În timp ce ne imbunatatim si ne modernizam continuu procesele, punem un accent puternic pe aceste valori. Avem, de asemenea, initiative in desfasurare pentru a ne imbunatati cultura muncii si a promova diversitatea de gen, ca parte a angajamentului nostru fata de diversitate si incluziune.

 

Ameropa: De ce este importanta dezvoltarea tehnologica pentru Ameropa?

William: Recunoastem importanta unei infrastructuri IT robuste pentru a naviga in complexitatea mediului de afaceri actual. În prezent, implementam programul ACE, o initiativa de transformare IT menita sa abordeze lacunele existente in sistemele noastre si sa sporeasca eficienta generala. Prin implementarea unor sisteme robuste, putem realiza monitorizarea in timp real a activitatii noastre, o mai buna coordonare, o mai buna evaluare a riscurilor si un proces decizional imbunatatit. Programul ACE implica toate partile companiei si se aliniaza nevoilor noastre operationale si obiectivelor strategice.

 

Ameropa: Cum isi pastreaza Ameropa mostenirea elvetiana?

William: Ameropa este foarte mandra de mostenirea sa elvetiana, imbratisand principiile de incredere, seriozitate si pragmatism care sunt asociate cu cultura elvetiana. Desi ne mandrim cu identitatea si originile noastre eletiene, pretuim si diversitatea fortei noastre de munca si natura internationala a operatiunilor noastre. Recunoscand importanta diferitelor perspective si experiente, avem oameni in 28 de tari din intreaga lume.

 

Ameropa: Cum putem rezuma in acest interviu trecutul, prezentul si viitorul Ameropa?

William: Prin acest interviu, sper sa fi oferit informatii despre prioritatile strategice ale companiei noastre, eforturile de sustenabilitate, angajamentul fata de o cultura a muncii puternica si progresele tehnologice continue. Ne imaginam un viitor de crestere si sustenabilitate, ramanand in acelasi timp fideli radacinilor noastre antreprenoriale si mostenirii elvetiene. Nu am fost niciodata atat de puternici precum suntem in prezent in ceea ce priveste oamenii, finantele, amprenta geografica, precum si varietatea de produse. Viitorul pare luminos si interesant!